Google Maps Integratie: Twitter, Flickr & Youtube

14 Februari 2008
0
 

Wie kent Google Maps niet? Bekijk je huis en je tuin (en bekijk of de tuin van de buren groener is).
Er is een aantal initiatieven dat met Google  Maps tot nuttige websites leidt.

Stel, je woont in New York, USA en je wilt heel graag een huis kopen. Je weet echter nog niet goed waar je wilt gaan wonen. Dan kun je natuurlijk een makelaar in de arm nemen die met mappen vol mooie foto’s aankomt en vervolgens heel New doorreizen om het huis en de buurt te zien.
Dit is een tijdrovende bezigheid. Je kunt met Trulia daarentegen eenvoudig een overzicht krijgen van elke buurt waar Trulia huizen te koop heeft.
In de Google Maps krijg je voor elk gebied waar huizen te koop zijn een geruite kaart te zien. Je kunt hierop klikken om naar het huizenoverzicht van dat gebied te gaan.

Heb je bijvoorbeeld besloten in de Bronx te gaan wonen? Dan is er een nette lijst van resultaten te zien. Naast de standaard lijst zie is er een mooie weergave van alle huizen in de Bronx (Google Maps) met het logo van Trulia op elk huis. Zodra de cursor over een huis beweegt, verschijnt direct de prijs en het adres ervan.
Goed gevonden van de makers van Trulia!

Stel, je woont in London, Verenigd Koninkrijk en je wilt heel graag een huis kopen. Je weet echter nog niet goed waar je wilt gaan wonen.
Wat doe je dan? Trulia bezoeken? Nee, nu niet, want als je daar nu zoekt, kom je op London, Ohio, USA uit. Dus we zullen een andere makelaar in de arm moeten nemen.

Voor Londen is het handig om de London Profiler te bezoeken.
Gebruik London Profiler als een soort filter dat je over de stad heen kan leggen om te zien waar jij het liefste woont.
Wil je in een buurt terechtkomen waar maximaal 10% Joodse en Armeense mensen wonen? Of liever in een buurt waar maximaal 150 hartaanvallen bij mannen voorkomen? Met London Profiler kun je heel veel verschillende dingen opzoeken om zo te kijken waar je het liefst heengaat.

Stel, je woont gewoon waar je nu woont en je wilt nergens naartoe, maar je wilt wel zien wat er allemaal in de wereld gebeurt. Dan is er een voor jou geschikte interessante combinatie van Twitter en Google Maps op de markt.
Mocht nog onduidelijk zijn wat Twitter is; Ewoud Budding heeft op 23 januari 2008 een artikel geschreven over Twitter. Hierin legt Ewoud uit wat Twitter is, hoe het werkt en waar het voor te gebruiken is.

Er is een interessante ontwikkeling gaande in de webwereld, waarbij we zoveel mogelijk nieuwe technieken proberen te combineren tot nuttige tools (Web 3.0). Eén van de resultaten is TwitterVision, een combinatie van Twitter en Google Maps. De tweets die wereldwijd geplaatst worden, worden realtime hier getoond.
 
Van dezelfde maker (Dave Troy) kom ook:
FlickrVision: Van elke foto die op Flickr wordt gezet, wordt de locatie opgezocht. Als de locatie gevonden is, dan wordt de foto op die locatie in Google Maps getoond.
Spinvision is de laatste verslavende vinding van Dave Troy. Hierbij worden de laatste Youtube filmpjes gekoppeld aan de plek waarop ze gepost zijn. Dit is hetzelfde principe als Flickrvision, maar nu met filmpjes. Een extra feature op de site is het dag- en nachtritme. Op de plek waar het nacht is op de planeet in Google Maps, is het ook echt nacht op onze planeet!

Waar gaat deze combinatie heen en welke ontwikkelingen staan ons nog te wachten? Waar het eindigt staat al vast, dat is hier.  

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven