Karel Mercx | SEO Handleiding

20 Juni 2008
0
 

De informatie op internet blijft maar toenemen. Het aantal pagina`s in Google is vele miljarden groot. Vele mensen “geloven” wat Google hun voorschotelt en kijken niet verder dan de eerste 10 zoekresultaten. Het is dus belangrijk om voor de relevante zoektermen hoog te scoren en dat wordt dus steeds moeilijker naar mate de concurrentie maar blijft toenemen. In dit artikel 4 tips om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

Google denkt als een mens
Google ziet op website A een link naar website B. Google ziet dat website A de bezoeker een andere website wilt laten zien. Website B zal dus interessant zijn. Google gaat verder met websites bekijken en komt meerdere websites tegen die naar website B linken. Wow?? websites B is dus echt boeiend.

Website B zal hoog scoren  in Google op woorden die in de anchor tekst staan. Dat is de tekst waarop de internetter moet drukken om naar website B te gaan. Als website B een link op zijn site opneemt dan zal Google deze link meer waarde geven dan de link op website A. De reden is dat meerdere website’s linken naar website B. Dus Google weet dat deze website betere en betrouwbaarder informatie geeft dan website A. Google doet dus niks anders dan logisch nadenken.

Tip 1: Schrijf goede content en geef andere websites een reden om een link aan te brengen.

Help Google

Het World Wide Web Consortium stelt de standaarden vast hoe een website moet worden opgebouwd. Google beoordeeld websites die goed zijn opgebouwd beter dan waar een hoop fouten in staan. Even nadenken leert dat het ook logisch is. Google kan niet nadenken. Het zijn gewoon logische regels die het volgt. En hoe passen onbekende dingen hierin? Bega niet de fout door te denken dat als de website goed naar voren komt in Explorer en Firefox dat de code foutloos is. Maar laat gratis een test doen door het World Wide Web Consortium.

Tip 2: Bouw de website op volgens de regels. Google kan er dan makkelijker door heen en zal het daardoor ook beter snappen. Het gevolg is een hogere ranking.

Weet welke woorden belangrijk zijn

Welke zoekwoorden gebruiken potentiële bezoekers in Google en waar moet de website dus goed op scoren? Maak een lijst van 25-50 woord combinaties. Combinaties zijn het beste omdat steeds meer mensen meerdere woorden tegelijkertijd in Google intoetsen. Vraag aan andere mensen: Waar gaat mijn site over? Op deze vraag komen woorden die je over het hoofd hebt gezien.

Laat deze woorden terug komen in de url’s, titels (blauwe balk) en in de alinea’s koppen. Als er een woord gebruikt wordt, streep het dan af op de lijst. Zorg op deze manier ervoor dat alles gebruikt wordt. Als alles een keer gebruikt is begin dan op nieuw.

Check één keer per maand hoe de verschillende woorden scoren in Google en houdt dat bij in een excelsheet.

Tip 3: Meten is weten. Zorg dat bekend is welke woorden belangrijk zijn. Gebruik ze en meet het resultaat.

Google is niet te foppen

We hadden het erover dat een link een stem is. Overal op het internet ruilen websites links. Deze stemmen zijn waardeloos.?? Google ziet op een pagina een link naar 5 websites. En op elk van deze 5 websites is een pagina die linkt naar dezelfde 5 websites. Het doel is duidelijk meer links krijgen zodat Google deze websites hoger waardeerd. Google trapt hier niet in.

De website beheerder kan ook witte tekst op een witte achtergrond neerzetten of de bots van Google iets anders laten zien dan de website bezoeker. Maar dit is niet alleen waardeloos maar je krijgt er ook strafpunten voor waardoor de site minder scoort dan eerst het geval was.

Tip 4: Fop Google niet.. Ze komen er altijd achter. Op korte termijn zal er beter gescoord worden, maar de meeste mensen bouwen een website voor de lange termijn.

Conclusie:
Met deze vier basis tips is het mogelijk om het aantal bezoekers op de website flink omhoog te krijgen. Dit is het begin van een serie over hoe een website beter kan scoren in Google. De vervolg delen verschijnen binnenkort.

Karel Mercx
Karel Mercx
Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven