Lokaal zoeken, ook via Google

20 November 2008
0
 

Als ik Google op 'communicatiebureau Haarlem', dan komt onze website bovenaan. Lang leve Google.
Google biedt naast de 'algemene zoekresultaten' ook lokale resultaten, onder de naam van Google Local. In dit artikel bespreek ik 3 lokale resultaten.

Naast INcreatie zijn wij buiten werktijd ook te vinden in Haarlem.  Laten we eens kijken hoe Google ons helpt bij een gezellig avondje uit.
Voor de planning hiervan gaan we ervan uit dat we eerst uit eten gaan, dan naar de film en als laatste nakletsen in een bar.


Eerst lekker eten

Als ik Google op 'restaurant Haarlem' krijg ik een overzicht van alle restaurants in de buurt van het centrum van Haarlem. Het overzicht is tekstueel en ook direct op de welbekende Google Maps geprojecteerd.
Ik kan direct een restaurant aanklikken of de map aanklikken om een goed beeld van alle restaurants te krijgen.
Per restaurant staan er ook nog eens een heleboel recensies bij en je kunt verfijnen op de soort keuken, in dit geval Europeaans of Frans, erg belangrijk bij lekker eten!

Dan naar de Film

Als ik Google op 'bioscoop Haarlem' krijg ik als eerste resultaat het google bioscopen overzicht.
Geen ingewikkelde toestanden met trailers, previews, reviews en wat  nog meer. Gewoon een duidelijk overzicht van de bioscopen in Haarlem en de films die daar nu draaien. Helder en simpel.

Nakletsen in het uitgaangsleven

Als ik zoek op 'bar Haarlem' komen er direct, net zoals bij de restaurants, de resultaten naast elkaar en in een map tevoorschijn.
Dit is hetzelfde principe als hierboven en dus net zo snel doorzoekbaar. Wel wat minder recensies en je weer filteren op soort keuken. Niet helemaal van toepassing bij een bar, maar dit wordt verklaard doordat een aantal barren ook fungeren als restaurant.

Zoek je iets in je omgeving dan ben je dus niet meer aangewezen op de startpagina's van het internet. De meeste bedrijven staan nu al rechtstreeks op Google. Dit waren 3 verschillende lokale resultaten, je kunt bijvoorbeeld ook Googlen op 'weer Haarlem' en 'Winkels Haarlem' voor overzichtelijke resultaten. Wie kent er nog meer lokale resultaten of wellicht betere?

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven