SEO : Do's & Don'ts voor 2008

2 Februari 2008
1
 
Aangezien 1 op de 7 miljard mensen op de wereld online is, zal dit nog stijgen. Daarnaast wordt het vertrouwen in de online wereld steeds hoger met als gevolg dat  er nieuwe vormen van tijdsbesteding op het internet zullen gaan ontstaan.

Dit heeft onder andere tot gevolg dat zoekmachineoptimalisatie verandert. Daarnaast blijft Google zichzelf verbeteren. Dit heeft tot gevolg dat wat gister nog klopte, vandaag al niet meer hoeft te kloppen.  Ik zal in dit artikel kort beschrijven welke trends er waarschijnlijk (nog) zullen zijn in 2008 en welke veelgebruikte technieken niet of minder goed bruikbaar zijn.
Ik begin met 3 technieken die redelijk bekend zijn, maar waar verandering in gekomen is.

Je teksten optimaliseren

Tot medio 2007 moesten je in de zoekresultaten alleen concurreren met andere zoekresultaten gebaseerd op tekst. Met de komst van webgeschiedenis en iGoogle zullen de resultaten steeds meer en persoonsgericht zijn en niet meer alleen op zijn zoekwoorden, hier straks meer over...

Wederzijdse links

Vanaf de helft van 2007 zijn er diverse websites beboet met een “-30 penalty”. Dit komt omdat zij teveel gebruik maakten van wederzijdse links, de sites waren hier totaal van afhankelijk.
Dat betekent NIET dat je deze links er niet meer op moet zetten, als het je meer bezoekers gaat opleveren, zeker doen! Maar probeer hier niet de gehele stroom van bezoekers uit te halen.

Betaalde links

In april gaf Matt Cutts aan dat Google steeds actiever achter paid links aan jaagt: dat zijn betaalde links met het doel om de ranking van de site te verbeteren.
Verkoop je je links? Geen probleem, zet er het nofollow attribuut bij en Google vind het prima. Als je dit probeert te omzeilen en Google komt erachter, dan lig je er zeker even uit wat Google betreft.
 
 
Trends in 2008
Welke trends zullen er in 2008 onstaan of zich voortzetten? Ik behandel er hier ook 3 van

Social Bookmarking word belangrijk
.
Aangezien iedereen steeds meer deelt met elkaar wat ze ergens van vinden d.m.v. tags / bookmarks is dit reden voor Google om hier meer waarde aan te gaan toekennen. Social Bookmarketing data wordt door de gebruiker zelf ingevoerd, wat dus een betrouwbaarder beeld geeft van de waardering van een site die gebruiker dan PageRank dit zou kunnen.
 
Personalized Search zal zich langzaam en steeds meer in de zoekresultaten manifesteren.
Personalized Search bestaat al sinds 2005 en werd vanaf toen als een van de trends binnen zoekmachineoptimalisatie genoemd. Toch is het aantal zoekresultaten dat zich laat sturen hierdoor nog relatief laag. Daarentegen zijn gepersonaliseerde advertenties bij zoekopdrachten al een stuk beter afgestemd op de bezoeker. Een van de voordelen van Personalized Search is het feit dat je er heel mooi ‘behavioral targeting’ mee kunt doen.
 
PageRank eruit?
Er bestonden al diverse meningen hierover, maar feit blijft dat Google zijn algoritmes veranderd heeft om sneller te kunnen indexeren en PageRank losgekoppeld heeft van posities van websites, dus zou je denken dat ze PageRank er vroeg of laat uitgooien. Aan de andere kant heeft Google een jacht gemaakt op de ‘paid links’, zoals eerder beschreven. Dit kan er dan weer op duiden dat PageRank nog wel even zal bestaan, anders zouden ze niet al die moeite gedaan hebben.
Dezelfde Matt Cuts zou het persoonlijk niet erg vinden als PageRank uit de zoekengine gehaald zou worden. Dit geeft dus aan dat ze zelfs binnen Google steeds meer waarde hechten aan andere factoren dan de linkstructuur.

Conclusie
Het blijft een kat en muisspel tussen de zoekmachines en websitebeheerders, ook in 2008.
Er zullen ook dit jaar weer technieken bijkomen en verdwijnen. Houdt dit goed in de gaten en je kunt je site hoog houden in de resultaten.Zorg dat de inhoud van je site up-to-date en relevant is. Zorg dat je aandacht gericht is op de bezoeker van de website, “meten is weten” en pas je website aan waar nodig.
Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
1
door Agen Bola, 13 Sep 2016
thanks for sharing!!!!! http://dewabet.asia http://agenbola1.com http://bolalive77.com http://taruhanjudibolavipbet88.com http://dewabet.com
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven