The Next Web conference

3 April 2008
0
 

Vandaag is de "The Next Web" conference, een jaarlijks evenement waarbij diverse sprekers uit diverse werkgebieden praten over de toekomst van het web.
Sprekers zoals de oprichters van Digg, StumbleUpon, CEO's van Amazon, Wikia en JS-Kit laten hun visie op de toekomst zien alsmede een verslag te geven wat er nu gebeurd op hun kennisgebieden.
Ik werd op de weblog van Erwin Blom geattendeerd dat deze conference live te bekijken is via de NOS en Silverlight.
Tijdens aan de conference Twittert Erwin ook druk met de presentaties mee.
In het begin van de conference werden er een aantal start-ups gepresenteerd. Ik zal er 3 kort introduceren.

eBuddy:Eigenlijk is dit niet echt een nieuwe startup, ze bestaan al sinds 2003. Velen kennen eBuddy ook al. Wat eBuddy doet is het integreren van alle Instant Messaging kanalen in 1 applicatie ( o.a. MSN / Yahoo / MySpace )
Wat eBuddy vooral goed doet is het distribueren van hun product in diverse formaten.
Voor de gewone webbrowser is er een mooie browser applicatie. http://www.ebuddy.com
Voor mobieltjes is er de mobiele versie: http://m.ebuddy.com/, een 'light' versie. Voor de mobieltjes is er ook de eBuddy Mobile Messenger  http://www.ebuddy.com/mobilebeta/, een applicatie die gedownload moet worden en vervolgens gedraaid kan worden.
Voor de mobiel zijn er dus 2 opties, want niet alle mobieltjes zijn even geavanceerd. Met de ene mobiel is het beter om te browsen terwijl de andere beter een applicatie kan laten draaien. Dit heeft te maken met de software die op de mobiel staat.

Empressr : Een online Flash / AJAX website die je in staat stelt om Rich Media presentaties te maken. Integreer geluid en video in je presentaties en maak een geweldige presentatie!
Dit is trouwens ook niet echt een hele jonge dienst meer, vanaf 2006 timmeren ze al druk aan de weg. Bekijk Empressr hier

Fav.or.it: Er zijn tegenwoordig zoveel RSS feeds en blogs dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat geldt dan vooral voor de beginners op het internet. Fav.or.it zorgt ervoor dat je de geweldige stortvloed aan informatie in nette stukken kan opdelen en terug kunt lezen. Pre-Register jezelf en word een van de eersten die dit product gaat gebruiken.

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat de grote applicaties vervangen worden door kleinere applicaties ( widgets ) die je kunt integreren op andere plekken op het internet.

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven