4 tips bij het zoeken van een programmeur

15 April 2010
0
 

Veel reclamebureau’s zijn op zoek naar een goede partij om een webdesign dat zij hebben ontwikkeld in elkaar te zetten.  Maar er zijn programmeurs te over, hoe vind je nu een geschikte voor jouw project? Hieronder staan 4 tips waarmee je een programmeur kunt uitzoeken die het ontworpen webdesign kan ombouwen tot een goede website. 

  • Tip 1: Ervaring. Een mooie of grote site bouwen hoeft niet perse een technische uitdaging te zijn voor een programmeur. Vraag de programmeur of hij kan beschrijven wat het uitdagendste stukje techniek is dat hij gebouwd heeft. Denk hierbij aan de koppeling met andere bronnen ( CRM, SAP, etc...), de combinatie van Flash en zoekmachine optimalisatie of ingewikkelde berekeningen. Uiteraard staan grote merken goed op een portfolio maar houdt het realistisch, wat is er precies gedaan voor die grote merken? Wellicht is een opdracht voor een kleinere klant een veel beter visitekaartje van de programmeur dan alleen maar de naam van een grote klant.
  • Tip 2: Communicatie. Een programmeur moet naast programmeren ook kunnen communiceren. Nog te vaak zie je programmeurs die zichzelf een week lang opsluiten en vervolgens met een product naar buiten komen. Communicatie is essentieel voor een goed product, een duidelijke briefing helpt hierbij. Maar het is in elk webdevelopment traject zo dat er gaandeweg nieuwe inzichten ontstaan. Als daar niet duidelijk over gecommuniceerd wordt tussen programmeur en opdrachtgever kunnen er uiteindelijk verschillen ontstaan in wat de programmeur en reclamebureau denken dat het product moet worden.
  • Tip 3: Meedenken. Zoals gezegd, een duidelijke briefing helpt. Maar als opdrachtgever weet je niet of alles wat jij wilt precies op die manier mogelijk is. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen gaande op het gebied van webdevelopment. Een programmeur die met je meedenkt, kan je hierin adviseren. De programmeur zit dicht op de markt en ziet vaak dagelijks nieuwe technische ontwikkelingen voorbij komen.
  • Tip 4: Laat iemand met verstand van zaken meebeslissen. “We moeten de proxy webservice koppelen aan de MSSQL database zodat ik dit aan de front-end kant weer makkelijk kan oppakken met LINQ”. Als dit de uitleg van een programmeur is dan klinkt dat behoorlijk high-tech maar wat betekent het precies? Vraag het eens aan een andere programmeur. Iemand met enig verstand van webdevelopment kan je al snel helpen als het om moeilijkere termen gaat. Je voorkomt hiermee dat je overbluft wordt met mooie kreten die alleen maar meer werk met zich meebrengen en wellicht op een andere manier opgelost hadden kunnen worden.

Probeer deze tips te gebruiken in de zoektoch naar een goede programmeur. Je loopt anders de kans om het volgende scenario in te gaan.
webdevelopment haarlem scenario

Waar zou u op letten bij het zoeken naar een programmeur en heeft u ook een goede tip voor het zoeken naar een programmeur?

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven