Yahooooooooo!!!

2 September 2008
0
 
Yahoo, het internetbedrijf met de vrolijkste kreet op het internet had een minder vrolijke mededeling afgelopen week.  Op Emerce was te lezen dat Yahoo de plug uit Yahoo Mash trekt. Yahoo Mash was een social network dat de concurrentie aan moest gaan met Facebook.  Door Yahoo wordt geen officiële verklaring gegeven waarom het mislukte maar het was algemeen bekend dat er weinig mensen gebruik van maakten.

Eerdere pogingen van Yahoo om in de sociale sfeer sites te ontwikkelen lijken ook niet echt goed van de grond te komen, zie het artikel op Valleywag. Dat lijkt niet goed te gaan voor Yahoo in deze tijd waarin het sociale aspect op het internet steeds belangrijker lijkt te worden (Facebook, Hyves, LinkedIn). Gelukkig heeft Yahoo ook een behoorlijk aantal sites gelanceerd die wel succesvol zijn. Ik zal hier kort een aantal sites behandelen die het Yahoo merk dragen.

Yahoo Music

Of je nu de nieuwste clip van Lenny Kravitz wilt zien of het radiokanaal van de jaren 60 wil beluisteren, op Yahoo Music is het allemaal mogelijk. Als jouw muziekvoorkeur  rock is en je veel rockclips bekijkt, dan zal Yahoo Music  zichzelf aanpassen aan jouw voorkeur.  Yahoo Music onthoudt je voorkeur en je krijgt vanzelf steeds meer muziek van jouw smaak te zien

Yahoo Search

In tegenstelling tot hier in Nederland ( waar Google ongeveer voor 95% van alle zoekopdrachten gebruikt word ) , heeft Yahoo Search in Amerika een aandeel van rond de 20% van het totale zoekopdrachten.  Ben je op zoek naar resultaten die je in Google niet kan vinden dan heb je bij Yahoo nog een goede kans!

Yahoo Answers

Wil je iets weten en kan je het antwoord niet vinden of is het een antwoord dat niet een directe beschrijving heeft ( bijv. wat is de laatste mode ) dan kun je bij Yahoo Answers je vragen kwijt. Andere Yahoo gebruikers proberen jouw vraag dan zo goed mogelijk te beantwoorden.

Ik heb een vraag op Yahoo Answers gesteld ( op maandag 01/09 16:45 )  over mijn nieuwe iPhone. Nu, een dag later heb ik 1 serieus antwoord gekregen en 1 antwoord die mij wil laten kijken of een andere pagina. Het eerste antwoord is nuttig, het tweede antwoord is niks waard., dit is een verkapte promotie van een bepaalde site. Gelukkig kun je mensen die zulke antwoorden geven opgeven als misbruik.

Yahoo Site Explorer

Site Explorer is een tool om je website mee te analyseren.  Het laat zien welke sites er naar jouw website linken, welke pagina’s er binnen jouw site geindexeerd zijn en welke pagina’s het populairst zijn. De resultaten die je krijgt, kun je ook met geavanceerde zoekopdrachten in Google vinden, maar Yahoo Site Explorer is een stuk completer. Veel links en pagina’s die Google niet laat zien, staan wel in de Yahoo Site Explorer.

Yahoo Finance

Actuele koersen, bedrijfsinformatie en het laatste financiële nieuws, alles is beschikbaar in Yahoo Finance. Yahoo Finance is erg compleet, alle grote en minder grote beurzen kan je hierin vinden. Bedrijfsinformatie, zoals jaarverslagen en bijna realtime berekende koersratios zijn vrij beschikbaar. Bij elkaar maakt dit Yahoo tot een grote bron van kennis voor ieder die in de economische wereld bezig is.

Conclusie
Yahoo is een erg sterk merk met heel veel facetten. Naast de websites met het  'Yahoo" stempel heeft Yahoo een aantal andere goedlopende websites. Zo is Yahoo eigenaar van Flickr,( de meeste bekende fotosite ter wereld) en del.icio.us ( hier kun je je favorieten kwijt en delen met de rest ). Yahoo is de op een na meest bezochte website in de VS en de nummer 1 bezochte website ter wereld.
Yahoo is dus goed bezig en het is dus enkel een kwestie van tijd voordat Yahoo dik in het sociale netwerk circuit zit.
Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven