Flickr integreren in uw website

4 Maart 2010
1
 

Na de integratie van Twitter, RPX en Youtube bespreken we in dit blog de keuze voor Flickr als opslag en bron van fotografie voor onze website en hoe we dit kunnen integreren in onze website . Het bekende spreekwoord luidt: 'een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Hier tegenover staat dat er voor enkele woorden soms ook vele beelden nodig zijn. Zowel woorden als beelden hebben namelijk hun mogelijkheden en beperkingen.

Waarom Flickr?

Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste opslagplaats voor digitale foto's. Iedereen met een Flickr account kan zijn foto’s er kosteloos op kwijt. Wil je foto's op je website plaatsen als onderdeel van je content strategie, waarom zou je dan voor Flickr kiezen?

 • Het scheelt dataopslag en dataverkeer. 
 • Als je je foto’s goed benoemd , tagged en publiekelijk toegankelijk maakt dan kan iedereen jouw foto’s vinden. Je aanwezigheid op het internet wordt hier mee vergroot.
 • Zorg dat je naast het taggen in de beschrijving van de foto ook een link naar je site opneemt, zodat je ook gelijk aan linkbuilding doet.
 • Je kunt je foto’s op Flickr weer integreren op je website.

Voordat ik uitleg hoe dat kan, eerst een korte case waarin ik laat zien wat Flickr voor toegevoegde waarde heeft bij actuele gebeurtenissen.
 

Haiti Flickr

Het internationale Rode Kruis heeft voor de ramp op Haiti een aparte fotoset ingericht waar zij in de eerste uren van de ramp  steeds nieuwe foto’s posten. Omdat het Rode Kruis  als eerste ter plekke was en direct foto’s kon uploaden vanaf hun mobiele telefoons, werd deze fotoset enorm goed bekeken.  Het Rode Kruis genereerde in de eerste 24 uur na de ramp meer dan 1 miljoen pageviews in hun Flickr set. 
 

Hoe kun je Flickr integreren in je website?

Hieronder 2 manieren hoe je je foto’s van Flickr kunt integreren in je website.
 

 • Badges: Een badge is een stuk code, aan te maken binnen jouw Flickr account dat je direct in jouw site kunt plakken. Hieronder staat een HTML badge en een Flash Badge.
  • HTML badge
   www.flickr.com
   increatie's items Go to increatie's photostream
  • Flash badge
   www.flickr.com
   This is a Flickr badge showing public photos and videos from increatie. Make your own badge here.
   <!-- Inject Script Filtered -->
 • Flickr API
  De Flickr API is de ontwikkelaars toegang tot de Flickr database. Met deze API ben je erg flexibel in de gegevens die je ophaalt en weergeeft. Organiseer je een bijvoorbeeld feest( bijvoorbeeld Haarlem Jazz), laat de bezoekers dan hun foto’s uploaden met de tag “HaarlemJazz” en met de Flickr API kun je al deze getaggede foto’s opvragen en direct laten zien op je website. Daarnaast is het mogelijk om verschillende fotosets in te laden. Een voorbeeld hiervan is de foto pagina van Moke. Als je die vergelijkt met de photostream van Moke op Flickr dan zie je dat de menuitems op de Moke pagina (aan de linkerkant) overeen komen met de sets op de Flickr pagina. Naast het inladen van de photosets worden alle foto’s die gemaild worden naar mokefan@mokemusic.com automatisch doorgestuurd naar Flickr, in een set geplaatst en weer ingeladen op de homepage.

Er zijn veel technische mogelijkheden om foto’s te integreren en er zijn veel leuke en creatieve ideeen om foto’s te integreren op je website. Hoe zou jij dat willen doen?

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
1
door al, 16 Jun 2013
Eigenlijk vertel je dat het mogelijk is maar niet hoe.
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven