Hummingbird viert 15 jaar Google

27 September 2013
0
Humingbird update
 

Ieder jaar op 27 september viert Google zijn verjaardag. Dit jaar werd dit gedaan met een presentatie vanuit de Menlo Park, de garage waar Sergey Brin en Larry Page vijftien jaar geleden het bedrijf zijn gestart. Tijdens deze presentatie werd de Hummingbird update besproken. De grootste aanpassingen aan het zoekalgoritme van Google sinds Caffiene drie jaar geleden.


De belangrijkste update in Hummingbird is de “conversational seacrh”. Je typt de zoekopdacht zoals je praat. Bijvoorbeeld: “Waar is de dichtstbijzijnde garage?” Deze manier van zoeken sluit goed aan bij spraakherkenningstool die Google twee jaar geleden lanceerde. Ook deze is verbeterd en geeft nu ook een gesproken antwoord terug aan de gebruiker.De update heeft invloed op meer dan 90% van de zoekvragen. Dit heeft als gevolg dat sommige bedrijven de advertentie budgetten van Adwords enorm omhoog hebben moeten gooien omdat zij in de natuurlijk ranking gedegradeerd zijn. Welke factoren in de update hier  schuldig aan zijn weet niemand nog op dit moment. 


Ook heeft Google veel meer aandacht gegeven aan de Knowledge Graph. (De Knowledge Graph is een grafiek waarin onderwerpen uit de echte wereld en haar connecties visueel worden weergegeven om een beter antwoord te geven op de zoekvraag.) 


De update is zeker een vooruitgang voor de gebruiker, maar een aantal bedrijven zullen zich op dit moment wel achter de oren krabben of ze weer een grote investering in SEO zullen doen. Eén ding staat in ieder geval vast, en dat is dat Google weer een enorme stap voorruit aan het maken is. 


Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven