Leerlingvolgsysteem

21 April 2010
0
 

Onlangs heeft INcreatie voor het ISW Hoge Woerd uit Naaldwijk een leerlingvolgsysteem gebouwd.
Een leerlingvolgsysteem is een instrument waarmee de vorderingen van leerlingen op verschillende leer- en vormingsgebieden in opvolgende leerjaren kunnen worden bijgehouden en beoordeeld.

Bij het bouwen van dit systeem hebben we erop gelet dat we voldeden aan de belangrijkste doelstelling voor een educatieve instelling: “Zorg ervoor dat de gebruiker een prettige ervaring heeft met het leerlingvolgsysteem”.
 

Een leerlingvolgsysteem voor iedere school
 

De belangrijkste eis die INcreatie aan het leerlingvolgsysteem heeft gesteld was om ervoor te zorgen dat iedere school (onafhankelijk van opleidingsoort of richting) hier in de toekomst mee kan werken. Daarom is het systeem volledig configurabel opgezet zodat iedere school hiermee kan werken. Het  leerlingvolgsysteem van het ISW is ingericht met de volgende elementen.

  • ID card
  • Curriculum Vitae
  • Hobby’s
  • Competenties (uitgedrukt in tekst en grafiek) zie voorbeeld 1
  • Beroepsvaardigheden
  • Eventuele stages

Voor iedere andere opleiding is het mogelijk om deze elementen opnieuw in te vullen.

leerlingvolgsysteem id voorbeeld

Navigatie in het leerlingvolgsysteem
 

Een ander belangrijk element bij dit leerlingvolgsysteem is ||INTROTEX||de navigatie. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken is INcreatie op zoek gegaan naar een product waar veel leerlingen mee werken. Hyves bleek een logische uitgangssituatie. Zodoende hebben we de navigatie en het gebruik daarvan gerelateerd aan Hyves.

Eenvoudig zoeken in het leerlingvolgsysteem
 

Wat ook erg belangrijk was binnen het leerlingvolgsysteem is de zoekfunctie. Voor zowel leraar, leerling maar ook voor externe partijen die zoeken in het systeem naar een leerling die een praktijkstage bij hen zou kunnen komen lopen. Zie voorbeeld 2

leerlingvolgsysteem id voorbeeld Het is mogelijk om in te stappen op ieder willekeurig zoekniveau. Denk aan klas, leeftijd, opleidingsrichting etc. Dat maakt het voor de gebruiker een stuk eenvoudiger om snel zijn informatie te vinden. Ook dit onderdeel is eenvoudig aan te passen voor iedere andere school.
 

Rapportage binnen het leerlingvolgsysteem
 

Het leerlingvolgsysteem is bedoeld als rapportage systeem van een leerling wat uiteindelijk tot verbetering leidt. Om deze reden heeft INcreatie aan alle tools die ingevoerd worden een eenvoudige grafiek toegevoegd. Hiermee wordt de tekstuele informatie ondersteunt door visuele informatie.
 

PDF generatie leerlingvolgsysteem


Het leerlingvolgsysteem van INcreatie heeft ook een PDF functie. Hiermee is de gebruiker in staat om in één keer alle gegevens van een leerling te exporteren naar een PDF zodat deze uitgeprint kunnen worden en meegenomen.


Proefabonnement


Wanneer u geïnteresseerd bent in dit leerlingvolgsysteem kan u een mail sturen naar Ewoud. Hij zal u dan de login geven voor een proefaccount zodat u kunt zien of dit u bevalt.

 

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven