Woensdag inspiratiedag: Meer doen in minder tijd.

7 Mei 2014
0
 

Op zich is dit niet het soort titel dat ik krijg opschrijf. Het wekt namelijk de indruk dat er niet genoeg gedaan zou worden. Toch is dit een positieve boodschap die ik onlangs in een filmpje zag van Jason Fried. Schrijver van REWORK en GETTING REAL. Twee boeken die iedereen die software bouwt gelezen moet hebben.

 

In dit filmpje verbaast Fried mij met een analyse waar ik helemaal in geloof. Maar die volledig ingaat tegen de huidige kantoorcultuur. Kortgezegd komt het er op neer dat we afscheid moeten nemen van M&M. Meetings en managers. Zij creëren onderbrekingen tijdens werktijd waardoor niet productief ons werk kunnen doen.

 

Hij trekt hierin een vergelijking met slapen. Het is een proces van ongeveer 8 uur dat zich dagelijks herhaalt.  Iedereen die meerdere keren per nacht wakker wordt zegt de volgende dag dat hij slecht geslapen heeft. Maar als iemand aan het werk is mag iemand de hele dag gestoord worden. Dit gaat enorm ten koste van de productiviteit en creativiteit. En dit kan ik uit eigen ervaring bevestigen.

 

De mooiste ideeën die wij met elkaar bedachten voor Apollo CMS waren op de dagen dat er weinig tot geen telefoon was en dat wij onze e-mail dicht hielden.

 

Tegenwoordig vragen wij ook aan klanten of zij de problemen via onze ticket module willen indienen. Niet om vervelend te zijn, maar juist omdat we dan een moment kunnen kiezen om hier ongestoord aan te werken zodat dit de kwaliteit van de support ten goede komt.

 

En andere opmerking die hij maakte is dat bedrijven Facebook, Twitter en Youtube tegenwoordig blokkeren voor mensen op kantoor. Hij stelt eigenlijk dat dit de moderne rookpauzes zijn en daar deed niemand moeilijk over in het verleden. Een kwartiertje inspirerende video kijken draagt in ieder geval heel erg bij aan mijn zin om te werken!

 

Na het zien van deze video hebben wij onze ochtendmeetings met India en Oekraïne verkleint naar 15 minuten. En echte managers werken we ook niet mee. Wij voelen ons allemaal manager van het team, of zoals Nelson Mandela zei: “Je kan niet leiden zonder te dienen.

 

Mijn ‘rookpauze’ zit er op en ik ben weer geïnspireerd om verder te gaan.

 

Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven