Online leads genereren voor makelaars

10 September 2012
0
online leads genereren
 

Met de komst van internet is manier waarop huizen verkocht worden enorm veranderd. Dit geeft makelaars de mogelijkheid om nu online leads te generen via de website. Dat vraagt echter wel om de juiste aanpak en inzet van de makelaars om dit te bereiken.

 

Het belangrijkste is om de juiste content aan de toekomstige huizenkoper voor te schotelen. Nu is de vraag wat de grootste behoefte is van de huizenkoper op het moment dat hij op de website van de makelaar komt?

 

Websitebezoekers veranderen in huizenkopers

 

Om de aandacht te trekken van de huizenkoper van vandaag te dag moet een makelaarswebsite minimaal aan de volgende zaken voldoen.

 

  • Een perfecte zoekfunctie.
  • Veel mooie en zonnige foto`s van de woning.
  • Video van de woning. Dit is weer net een andere emotionele beleving.
  • Mogelijkheid om direct contact met een makelaar op te nemen.
  • Een goede contentmarketing / zoekmachine strategie om bezoekers te trekken.
  • Heldere uitleg (visueel ondersteunt) waarin het aankoop- en verkoop helder wordt uitgelegd.

 

Naast deze basiselementen zijn er nog een aantal andere zaken die essentieel zijn bij online leads genereren voor makelaars.

 

Blijf in contact

 

Houdt uw klant op de hoogte van nieuwe huizen die bij u in de verkoop zijn gegaan die binnen zijn financiële mogelijkheden vallen met een goed nieuwsbriefsysteem. Val uw klant nooit lastig met huizen die zij niet kunnen betalen of die niet aan zijn eisen voldoen. Dat heeft een averechts effect. De beleving moet positief blijven.

 

U houdt uw bedrijf hiermee `top of mind` bij uw klant en daarnaast creëert u de mogelijkheid om nieuwe klanten te werven.

 

Lever waardevolle content

 

Creëer waardevolle content waarin de meest gestelde verkoop – of aankoopvragen worden beantwoord. Dit is een goede manier om credit op te bouwen bij uw toekomstige huizenkopers. Geef antwoord op vragen als:

 

  • Hoe werkt een onderhandelingproces?
  • Welke makelaar is het meest geschikt voor mij als consument? En waarom?
  • Wat zijn de meest gemaakt fouten bij de aankoop van een eerste huis?

 

Wanneer u dit goed doet en goed verspreid via social media, nieuwsbrieven en offline communicatiemiddelen gaat u zeker online leads generen.

 

Ga de dialoog aan

 

Social media gaat over dialoog. Op dit moment zie ik zoveel makelaars alleen maar zenden. Ga op zoek naar vragen van toekomstige kopers en beantwoord die. Zenden voelt als spammen. Wanneer u de dialoog aan gaat zal u meer  van uw koper gaan leren. En hierdoor kunt u hem of haar weer beter helpen.  

 

Daarnaast bouwt u credit op bij uw koper die uw concurrent op dit moment nalaat. U mag bedenken aan wie deze klant denkt wanneer hij een makelaar zoekt.

 

Uiteraard zijn er veel meer manieren om online leads te genereren. Graag hoor ik uw vragen en of aanvullingen op dit artikel.


 

Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven