Woensdag inspiratiedag: De qoutes die ons verder helpen!

13 Mei 2014
0
Tony
 

Soms is één zin voldoen om geïnspireerd te raken. Als ondernemer loop ik dagelijks tegen problemen aan waar ik niet direct een oplossing voor weet. Soms komt de oplossing binnen een paar minuten en soms een dag later.

 

Heel af en toe kom ik er niet uit en dan zoek naar een andere manier van denken. Om dit te doen heb ik een aantal quotes die mij hierin helpen aan de muur gehangen met een foto van de persoon die dit heeft gezegd erbij. Ik probeer me dan voor te stellen hoe deze persoon over het probleem zou hebben gedacht of zou hebben aangepakt.  

 

Dit helpt me om er op een andere manier naar te kijken en het op te lossen. Daarom hieronder een opsomming van de qoutes die op dit moment aan de muur hangen om onszelf te blijven inspireren.

 

It’s always impossible until it’s done.

Nelson Mandela

 

Zijn manier van doorzetten overtreft die van iedereen. Inspireert altijd als we weer eens vastlopen in een technisch, design, financieel, personeel of ander bedrijfsmatig vraagstuk.

 

 

Als je niet kan winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest.

Johan Cruijff

 

Zijn manier van kijken naar voetbal blijft inspirerend. En soms moeten we besluiten om iets technisch niet te doen. Omdat qua tijd of geld niet haalbaar is. Dan verliezen we niet, maar winnen we ook niet.

 

 

Fear is the ultimate leverage of power.

Enzo Ferrari

 

Hij reed bij het snelste team in de wereld (Alfa Romeo), maar koos er voor om Scuderia Ferrari op te richten. De rest is geschiedenis. Wij kozen er voor om overnieuw te beginnen met ons systeem ondanks dat we wisten welke tegenslagen we konden (en kunnen) verwachten.

 

 

Research is creating new knowledge.

Neil Armstrong

 

Zij kregen het voor elkaar om naar de maan te vliegen en maakte het onmogelijke mogelijk. Nu mag jij je afvragen waarom ApolloCMS, ApolloCMS heet…

 

 

We choose to go to the moon in this decade and do the other things. Not because they are easy, but because they are hard.

John Fitzgerald Kennedy

 

Hij durfde als leider van Amerika te zeggen dat de mensheid naar de maan ging. Dit is en blijft het allergrooste wat de mensheid tot nu toe heeft gepresteerd. En als je het zegt, dan moet je het ook waarmaken.  Anders word je ongeloofwaardig .

 

Stay hungry, stay foolish.

Steve Jobs

 

Misschien wel de waardevolste van allemaal. Wat je ook doet, blijf jezelf verbazen over alles. Kleine en grote dingen. Wij proberen iedere dag weer naar problemen te kijken alsof we ze voor de eerste keer zien. Daardoor komen we verder.

 

A wrong decision is beter than indecision.

Tony Sporano

 

Niets doen of niets beslissen heeft nog nooit geholpen iets op te lossen. Ook ons niet bij de bouw van ApolloCMS. En sommige dingen hebben we al twee over gedaan omdat het beter kan. Maar toch zijn we blij met de keuzes die we daarvoor maakte. Die zorgde er voor dat we later weer konden verbeteren.

 

Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen. En mocht je zelf een quote hebben die jouw inspireert, deel hem met ons. Wellicht dat we weer een probleem kunnen oplossen.

 


Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven