Snellere website. Hoger in Google.

14 Mei 2010
0
 

Een maand geleden heeft Google  ‘Site Speed’ opgenomen in zijn zoekalgoritme. "Site Speed" is de snelheid waarmee een website  laadt.   Wat kun je als website eigenaar hiermee? Dit blog laat zien waarom Google dit doet en hoe je hiermee je voordeel kunt doen. Dit blog is het eerste deel in een serie van 4 blogs over de snelheid van uw website, hoe deze verbeterd kan worden en hoe u de adviezen van Google moet gebruiken.
 

Website snelheid voor de zoekmachines en bezoekers

Voor bezoekers van uw website is snelheid een belangrijke factor. Google en andere zoekmachines proberen zo goed mogelijk een zoekresultaat bij een zoekopdracht te plaatsen. Omdat bezoekers waarde hechten aan snelheid is Google dit ook gaan doen.  Amazon en Google doen diverse tests met hun laadtijden. “Amazon haalde 100 ms af van hun laadtijd, de verkoop steeg direct met 1%.  Google haalde 500 ms af van hun laadtijd en genereerde direct 20% meer verkeer.” Is uw website sneller, dan levert dat meer tevreden bezoekers op en die leveren op hun beurt u meer omzet of meer leads op.
 

Slecht 1%

Minder dan 1% van de zoekopdrachten die uitgevoerd worden zullen door deze nieuwe factor beinvloed worden. En aangezien er maar 10 resultaten per pagina getoond worden is het visuele effect ervan nog lager. In de aankondiging van Google staat dat ze dit eerst al enkele weken grondig getest hebben alvorens het te lanceren. Mocht u nog geen onverklaarbare stijging of daling in uw ranking hebben gemerkt in die periode dan heeft het waarschijnlijk niet heel veel impact op uw website.
 

Hoe kunt u de snelheid van uw website meten?

Er zijn 2 manieren om de snelheid van uw website te meten.

  • Globaal. In Google Webmaster Tools kunt u kijken wat de snelheid van uw website onder het kopje Site Speed. U krijgt hierin een aantal dingen te zien:De gemiddelde laadtijd van uw website, hoe uw website zich verhoudt tot andere website en een grafiek van de snelheid van uw website over de afgelopen maanden.
  • In detail. Gebruikt u Firefox als browser? Dan kunt u de Google PageSpeed add-on voor Firebug downloaden. In uw browser kunt u nu de snelheid van uw website bekijken.

De Google Pagespeed add-on laat de snelheidsscore zien en alle punten zien die verbeterd kunnen worden. Het laat duidelijk alle bestanden zien waar wat mee gedaan moet worden om de snelheid te verhogen van uw website.
 

Wat nu?

De snelheid van een website is belangrijk en wordt ook steeds belangrijker. Ook voor uw website! Niet alleen voor de zoekmachines die op uw site komen maar ook voor uw bezoekers.  Hoe sneller uw website loopt, hoe prettiger dit is voor uw bezoekers. Hoe prettiger uw bezoekers uw site ervaren, hoe meer rendement u eruit kunt halen en hoe hoger u kunt scoren in de zoekmachines. Zorg dus niet alleen voor een mooie en goede site maar zorg ook dat deze snel is. Nu u weet waarom, geef ik in het volgende blog  3 adviezen hoe u de snelheid van uw website kunt verhogen.
Vragen over dit artikel? Reageer nu en kijk wat onze "reactie snelheid" is.
 

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven