Twitter integreren in uw website

22 December 2009
1
 

Je bent actief op Twitter en je wilt al je Twitter berichten ook in je website integreren? Dat kan op veel manieren, dit blog gaat over het integreren van Twitter 

Wat is de Twitter API?

Twitter integreren op je website gebeurt middels de Twitter API. Op welke manieren kunnen we Twitter op onze website integreren?  Met de Twitter API stelt Twitter zijn functionaliteiten en zoekmogelijkheden beschikbaar voor iedereen. API staat voor Application Programming Interface en is een manier om verbinding te maken met een externe applicatie of website. 


Er zijn veel mogelijkheden met de Twitter API, ik som hier 3 interessante functionaliteiten op:

  • Eigen tweets laten zien, laat de bezoeker zien wat jouw laatste tweets zijn. Bekijk hier onze tweets rechtsonder op onze homepage. Zodra wij een tweet posten op Twitter, verschijnt deze ook direct op onze website.
  • Retweets van een bepaalde tweet laten zien. Wil je per tweet van jezelf de retweets zien? Verzamel in 1 oogopslag alle tweets met de bijbehorende retweets en zie welke tweets goed waren. Wellicht meer voor intern gebruik dan om aan iedereen te laten zien, maar enorm handig als je Twitter wil inzetten als leadgeneratie of verkooptool.
    Neem als voorbeeld hiervan Dell, Dell verkocht via de Twitter account DellOutlet gerenoveerde PC's, Dell behaalde 2 miljoen dollar aan omzet daarmee (gebruikt als verkooptool), daarnaast werd er 1 miljoen omzet gerealiseerd van mensen die via de Outlet naar de Dell website gegaan zijn en daar iets gekocht hebben(gebruikt als leadgeneratie)
  • Tweets van "vrienden" laten zien. Je kunt een overzicht geven van alle tweets van je vrienden. Dit is handig voor communities en evenementen om 1 centraal punt te hebben waarin alle tweets terecht komen en zo een beeld te geven van de community of evenement. Een goed voorbeeld hiervan was de Twitter integratie op de Olympische Spelen in Beijing. 100 sporters uit 25 landen blogden en Twitterden over hun ervaringen tijdens de Olympische Spelen, zie hieronder.
twitter integratie evenementNaast integratie via de API kun je ook op diverse websites een Twitter widget aanmaken en deze plaatsen op je website. Een widget moet je zien als een verkleinde versie van jouw tweet overzicht op je website. Maar als je tweets kan inladen via een widget, waarom zou je dan kiezen voor een Twitter API integratie? Daar zijn twee redenen voor:

  • Design, door de data zelf in te laden ben je niet meer beperkt door de Twitter widgets wat betreft de manier van laten zien. Wil je ze verticaal, horizontaal scrollend of in een caroussel, hoe je ze ook wil, door data van design te scheiden kun je voor in elke website Twitter in de meest optimale manier integreren.
  • Functionaliteit, met de Twitter API kun je direct vanaf jouw website berichten posten, functionaliteiten combineren ( bijvoorbeeld de retweets van een tweet laten zien )

Dus, wat je redenen om te twitteren zijn, met de Twitter API kun je al je Twitter wensen naadloos integreren in je website. Wil je meer weten over het integreren van Twitter, neem contact op met Vincent Fabris.

Naast de bovengenoemde voorbeelden zijn wij op zoek naar nog meer vormen van Twitter integratie, heeft er iemand nog een goed voorbeeld hiervan?

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
1
door sven van straalen, 29 Oct 2012
Word bij het uitlezen van de retweets ook mentions bedoeld ? dat ze zeg maar naar jou tweet refereren met een reactie daar op?
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven