Webdesign hoger in Google

9 Januari 2008
0
 

Één van de vorige keren hadden wij het er over waarom 50 zoekwoorden belangrijk zijn voor de SEO. Nu laten wij zien hoe wij voor één van deze zoekwoorden de macht in Google kunnen grijpen. En deze manier gaat sneller dan je denkt, wij weten uit ervaring dat ondernemers niet van wachten houden.


Webdesign

Veel websitebouwers hebben webdesign benoemd tot één van de belangrijkste zoekwoorden. Dat is logisch, want het is een fantastisch zoekwoord. 135.000 keer per maand tikken internetgebruikers in Nederland het woord in bij Google. Een vijver van klanten waar je U met een hoofdletter tegen zegt. Het gevolg hiervan is dat er bij Google bijna 50.000.000 pagina’s bekend zijn waar het woord webdesign in voorkomt. Schrijf een pagina over webdesign en bedenk dan waarom deze pagina beter is dan die andere tientallen miljoenen pagina’s die er bestaan over webdesign en waarom Google jouw pagina in de top 10 moet zetten. Alleen richten op webdesign is dus niet slim. Zoals met alles in het leven is het beter om eerst het laaghangend fruit te plukken.

Webdesign Haarlem


In plaats van richten op webdesign, is het beter om op woordencombinatie te richten waar het woord webdesign in zit, zoals webdesign Haarlem.

De woordencombinatie webdesign Haarlem heeft meerdere voordelen:

  • Er zijn 121.00 pagina’s waar die woordencombinatie op voorkomt. Er is dus bijna 400 keer minder concurrentie dan op het zoekwoord webdesign.
  • Op dit zoekwoord wordt nog steeds maandelijks honderden keren op gezocht
  • Het is gerichter en gerichter betekent een hoger conversie ratio.


Webdesign Haarlem geldt natuurlijk voor Google nog steeds als een pagina over webdesign.

Één van de criteria om een pagina hoog te rangschikken voor een zoekopdracht is het aantal pagina’s die deze zoekopdracht bevatten die onderdeel uitmaken van een zelfde website.

Dus werken aan webdesign Haarlem betekent automatisch ook beter scoren voor webdesign an sich.

Internet webdesign

 
Sta je in de top drie in Google voor webdesign Haarlem. Dan is het de beurt aan een woordencombinatie die iets moeilijker te veroveren is. Bijvoorbeeld internet webdesign.

Internet webdesign is een tegenstelling. Internet is web en het web is internet. Ondanks deze logica tikken toch 1000 mensen maandelijks in Nederland deze combinatie in Google in.

Een zoekopdracht naar internet webdesign leert ons dat een paar blogs over internet en webdesign waarschijnlijk al genoeg is voor een top 10 positie.

Wij hebben nu het laaghangend fruit van webdesign Haarlem te pakken en gaan nu de moeilijkere woordencombinaties proberen te veroveren.

Een volgende target zou bijvoorbeeld website webdesign kunnen zijn, daar wordt elke maand 2400 keer op gezocht.

Op deze manier ga je langzaam naar de top, bovendien, zal je bezoek al snel toenemen omdat je alleen schrijft over onderwerpen waar werkelijk regelmatig naar gezocht wordt.

Webdesign verder omhoog in Google


Bij heel veel zoekwoorden is er nauwelijks concurrentie op zoekwoorden die een paar honderd keer per maand worden ingetoetst in Google.

Laat je niet afschrikken doordat er toch vele duizend pagina’s bestaan waar die woorden in voorkomen.

Vaak zijn het pagina’s met niet meer dan een paar woorden. Schrijf een artikel van een paar honderd woorden en je staat snel boven aan.

Werk langzaam omhoog en je gaat schrikken over het aantal bezoekers dat je website gaat trekken.

Bronnen:

Hoe vaak tikken mensen zoekwoorden in zoekmachine Google in:

https://adwords.google.com/select/KeywordTool

Bij een zoekopdracht staat rechtsboven hoeveel pagina’s Google heeft.

http://www.google.nl

Karel Mercx, 15 november 2009


 

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven