Webdesign stage in Haarlem

8 April 2010
0
 

Naar aanleiding van het eerder geschreven blog over een informatica stage een tweede blog over het doel van webdesign stage.  Wanneer je over een webdesign stage spreekt zijn er eigenlijk drie losstaande takken die onderdeel zijn van een webdesign stage, te verstaan:  


bekijk webdesign stage vacature
  1. Interaction design (om een gebruiker de juiste beleving te geven)
  2. Conversie design (ontwerpen om meer rendement uit je website te halen)
  3. Esthetisch design (het mooi maken van een website, banner of applicatie)

Voordat je solliciteert voor een webdesign stage kan het handig zijn om vast te stellen welk van de bovenstaande onderdelen jij het meest interessant vindt. Hierdoor kan je samen met INcreatie de perfecte invulling geven aan jouw webdesign stage.

INcreatie biedt op dit moment voor alle drie de disciplines stage mogelijkheden. En daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om te proeven van alle vormen webdesign stage om te leren wat jou het leukste lijkt.

Als bedrijf vinden wij het in ieder geval heel erg leuk wanneer een student al een idee heeft welke richting hem het leukst lijkt tijdens een webdesign stage. Door dit te motiveren in een sollicitatiebrief of mail heb je snel een streepje voor op andere sollicitanten. Je geeft hiermee namelijk aan dat begrijpt waar het over gaat.

Ook is het altijd goed om te laten zien wat je al gemaakt hebt. En denk eraan voordat je naar je webdesign stage gesprek gaat je nog even nadenkt de antwoorden die je gaat geven op de vragen over jouw product.

Mocht je het leuk lijken om een webdesign stage bij INcreatie te komen lopen, dan kan je altijd even op onze vacature pagina kijken en wellicht staat er een mooie mogelijkheid tussen.


Hoe verloopt een webdesign stage project?


Opmerking vooraf. Dit is alleen vanuit de point of view van INcreatie opgeschreven. Het kan natuurlijk best zijn dat jou school andere eisen stelt aan een webdesign stage.

Het proces ziet er in ieder geval als volgt uit:

Fase 1: Vaststellen van de opdracht voor de webdesign stage.
Fase 2: Maken planning voor het volledige project.
Fase 3: Starten met de opdracht.
Fase 4: Deadline opdracht.
Fase 5: Opleveren opdracht.
Fase 6: Schrijven verslag voor school over de webdesign stage.

Het leuke aan stage lopen bij INcreatie is dat wij het leuk vinden dat we jou wat kunnen leren. Zelf zijn wij ook zo begonnen. En sterker nog, we leren nog iedere dag. Tijdens onze stages misten wij altijd een beetje de inspiratie om ons heen. INcreatie geeft je die. Door onze klanten, maar zeker ook door de manier waarop we de hele dag met ons werk bezig zijn.

Wij willen mooie producten maken. En dat geld niet alleen voor website, maar ook voor de stagiair die wij weer teruggeven aan een opleiding. Zij moeten geïnspireerd zijn! 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever programmeert en dan hebben we ook nog de informatica stage.  

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven