Youtube integreren in uw website

28 Januari 2010
0
 

Youtube, de plaats om video's te bekijken. Maar lang niet de enige plek om dit te doen. Je kunt de Youtube video's ook integreren in je eigen website. Dit blog laat zien hoe je Youtube video's kunt integreren in je website.
Laat ik eerst beginnen met waarom je video zou willen integreren in je website

 • Extra verkeer. Gebruik een titel die aanspreekt zodat de bezoeker naar je video kijkt op een videosite. Zorg dat een goede link naar je website staat waar mensen op kunnen doorklikken, Youtube heeft immers een hoge pageRank en deze link naar jou site wordt dan interessant.
 • Beelden spreken meer dan woorden. Een uitgeschreven stappenplan (bijv. instructievideo) wordt met een filmpje in een keer duidelijk.
 • Emotie overbrengen. Video is het middel om emoties en sfeer over te brengen. Hoe goed je schrijftalenten ook zijn, met beeld en geluid erbij krijgt de bezoeker een veel completere beleving.
 • Zoekmachine optimalisatie. Google neemt tegenwoordig niet alleen maar tekstuele content mee in de hoogte van je ranking. Goed benoemde en getagde plaatjes en video's leveren ook bijdrage aan een hogere ranking.

Dit zijn voordelen van video-integratie, nu de volgende stap. Hoe gaan we Youtube integreren in een website? Er zijn veel mogelijkheden om dit te doen, ik behandel er hier 3.

 • Youtube integratie middels een widget.
  Widgets zijn kleine stukjes code die in een website ‘geplakt’ kunnen worden en zo functionaliteit van een andere locatie kunnen inladen. Youtube heeft een tweetal widgets, de Videobar en de VideoSearch De Videosearch is een player waarin resultaten worden weergegeven van vooraf gedefinieerde zoektermen. Hieronder staat een voorbeeld van de VideoSearch widget met als zoekterm ‘increatie’
  Loading...
  <!-- Inject Script Filtered --> @import url("http://www.google.com/uds/css/gsearch.css"); <!-- Inject Script Filtered --> <!-- Inject Script Filtered --> @import url("http://www.google.com/uds/solutions/videosearch/gsvideosearch.css"); <!-- Inject Script Filtered -->
 • Youtube integratie middels een custom player.
  Een custom player kun je gebruiken als een losstaande player die je zelf een klein beetje kunt aanpassen aan de stijl die je wilt.Hieronder staat een custom player met een INcreatie filmpje erin dat zowel grijs/wit is en een aantal gerelateerde video’s erbij heeft staan.
 • Youtube integratie middels de Data API.
  De Data API van Youtube biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om geavanceerde mogelijkheden te benutten. Onder andere nieuwe films uploaden en je eigen player gebruiken behoren tot de mogelijkheden.
  INcreatie heeft voor Moke het Youtube kanaal geoptimaliseerd en 2 lijsten daarvan geintegreerd in de Moke website. De Favorieten en de Official Videos. Dit is goed te zien op de Video pagina van Moke.

  Bovenin zijn de 2 lijsten gescheiden van elkaar en in een Moke design gegoten zodat dit de juiste Moke sfeer overbrengt en de gebruiker hier makkelijk doorheen kan navigeren. Zodra er een thumbnail wordt aangeklikt wordt de film onderin geladen en afgespeeld.

Het is duidelijk dat Youtube video's makkelijk te integreren zijn in je website en wil je van de Youtube look & feel af is dit ook mogelijk door direct de Youtube Data API aan te spreken en je eigen design te behouden. Rest de vraag, wanneer heeft video integratie volgens jullie de meeste waarde?

Vincent Fabris
Vincent Fabris

Technisch Directeur

Vincent leest graag en heeft een passie voor techniek. Als technisch directeur is hij steeds op zoek naar technologisch hoogstandjes om Apollo CMS te verbeteren.


Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven