Kans 5: Geen beperking in uw zoekfunctie.

25 Oktober 2012
0
zoekfunctie makelaarswebsite
 

Iedereen die een huis gaat kopen weet ongeveer wat zijn budget is en in welke stad hij wil wonen. Buurten, ligging van de woning, aantal kamers, soortwoning, parkeergelegenheid, staat van de woning zijn allemaal factoren die belangrijk worden nadat budget en stad bekend zijn.


Het zoeken van een huis start voor de consument dus aan de hand van budget en omgeving. Toch lijkt het dat veel makelaars hier niet goed over nadenken. Vaak kom ik soortelijke zoekfuncties zoekfuncties als hieronder tegen. Allereerst wordt er gevraagd om een stad te selecteren. Dat is goed, maar de twee vraag in de zoekfunctie is dan de prijsklasse. Vaak ziet dat er zo uit.


  • Van 50.000 tot 100.000
  • Van 100.000 tot 150.000
  • Van 150.000 tot 200.000
  • Etc.

 

Hiermee word je als gebruiker een beperking opgelegd.  Dit is een gemiste kans voor de makelaar. Iemand met een budget van 200.000 wil misschien ook best in een huis van 145.000 wonen, mits dit aan zijn of haar wensen voldoen. Misschien nog wel liever zelfs. Alleen deze huizen worden door bovenstaande beperking uit mijn zoekresultaten geweerd. Met als gevolg dat ik hier niet meer naar kijk en door surf naar de volgende makelaarswebsite.

 

Het is daarom verstandiger om geen keuzebeperkingen op te leggen. U zou toch zelf ook voor de goedkoopste auto kiezen als u er twee heeft bekijken en ze technisch en in uiterlijk niet voor elkaar onder doen?


Meer kansen ontdekken? Lees de volgende artikelen ook!

Kans 1: Wat is uw meerwaarde?

Kans 2: Niemand koopt een verkocht huis.

Kans 3: Eigen makelaarswebsites eerst.

Kans 4: Optimaliseer uw fotografie.

Kans 5: Zorg dat uw zoekfunctie geen beperkingen kent.

Kans 6: Plaats een contactmogelijkheid in gezichtsveld.
Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven