Zoekfunctie website levert geld op.

6 September 2012
0
Zoekfunctie website
 

Veel mensen denken nog dat de zoekfunctie op de website voor de gebruiker is. En dat is ook zo. Maar het is ook een verschrikkelijk handige tool  om geld mee te verdienen. Het leert u namelijk iets waar u anders veel meer moeite voor moet doen. En dat wat u leert help u om meer geld te verdienen met uw website.

 

Hoe levert de website zoekfunctie geld op?

 

Uiteraard gaat dit niet vanzelf. Het is een indirect proces. U moet het zo zien: U heeft een gebruiker op uw website, webshop. Deze persoon wil iets weten wat hij niet direct kan vinden. Wanneer de zoekfunctie op de juiste manier in een website is geïmplementeerd zal deze gebruiker deze raadplegen. Vervolgens vindt hij of zij dan wel of niet de informatie die gezocht werd. Afhankelijk of dit aanwezig was op de website.

 

In een goed contentmarketing systeem worden al deze zoekacties opgeslagen. Hierdoor krijgt u een beter inzicht in de zoekbehoefte van u klant. U ziet in een mooi overzicht hoe vaak er op een bepaald woord is gezocht. Oftewel, u kunt beter contentmarketing gaan bedrijven. Wanneer er veel mensen op dezelfde informatie zoeken, maar deze niet vinden, dan weet u wat u moet doen. Zorgen dat deze informatie op uw website komt.

 

Vervolgens is het aan uw creatieve brein om er voor te zorgen dat dit u ook geld gaat opleveren. Een voorbeeld van hoe dit proces verloopt.

 

Stel u verkoopt golfballen maar geen gele. En u ziet dat iedereen op gele golfballen zoekt. Dan is de stap naar de gele golfballen leverancier snel gezet, of niet?

 

Hoe zorg ik er voor dat mijn website zoekfunctie zoveel mogelijk gebruikt wordt?

 

Om het meeste uit uw zoekfunctie te halen zijn er een aantal stappen die u kunt nemen:

 

  • Plaats de zoekfunctie groot in de header van de website.
  • Vul automatisch aan.
  • Maar biedt ook de mogelijkheid om losse termen te plaatsen in de website zoekfunctie.
  • Zorg dat in het zoek resultaat het keyword altijd opvalt t.o.v. de andere woorden.
  • Plaats plaatjes (als mogelijk) bij de zoekresultaten

 

Heeft u iets aan dit verhaal? Laat het ons weten. We zullen de komende weken meer van onze contentmarketing manieren met u gaan delen.

Ewoud Budding
Ewoud Budding
Creative Director

Ewoud is oprichter van Increatie, webdesigner, bedenker van Apollo CMS en gelooft in contentmarketing als belangrijkste marketing instrument.

Reacties
0
Reageren
Naam
Email
Reactie

Website advies of een idee? Kom naar ons gratis spreekuur!

Eerstkomende plaats: Wanneer het u schikt!

Inschrijven