Sailpoint Yacht Charter

Voor deze Yacht Charter agent ontwierpen wij de corporate identity,
deden we het webdesign en creƫerde we leadgeneratie.

Sailpoint

fase 1

Concept & Strategie

webdesign

Lokale kennis over zeilomgeving in Kroatië

In Nederland zijn er vele verhuurders van boten in Kroatië. Er zijn er alleen maar weinig die de streek zo goed kennen als Alen. Alen is een geboren en getogen Kroaat. Kent de taal, de mensen, de cultuur en de omgeving beter dan welke Nederlander ook. Deze feiten creëerden bij Increatie het idee om dit als uitgangssituatie voor het concept van de website.

internet marketing

Persoonlijk en altijd contact

Iedereen die een vakantie boekt ziet een plezierige en ontspannen tijd tegemoet. Toch kan er altijd iets mis gaan. Bij grote organisaties moet je dan vaak bellen met een helpdesk, dan wordt je doorverbonden met iemand die je niet kent en dan is het maar de vraag of je de hulp krijgt die je verwacht. De lokale kennis en de passie van Alen voor zeilen zien wij dan ook als grote meerwaarde voor zijn bedrijf. Hij geniet ervan om mensen snel en zorgvuldig te helpen.

webdesign

Erkend Yacht Broker

Op internet is het belangrijk dat je vertrouwen creëert bij de bezoeker van je website. Alen heeft alle papieren die je als charter nodig hebt. Dit moet de gebruiker van je website zien. Daarom laten we deze `keurmerken` op alle pagina`s terugkomen.

internet marketing

Bloggen voor beeldvorming SEO

Om duidelijk te laten zien dat Sailpoint over veel lokale kennis beschikt adviseerde wij hen te gaan bloggen. Hierin schrijven zij over hele pragmatische zaken voor mensen die willen zeilen in Kroatië maar ook over de Volvo Ocean race. Daarnaast helpt het bloggen mee om relevante bezoekers op de website te krijgen.

seo

fase 2

Wireframing

Het overkoepelende doel van een website als die van Sailpoint is leads genereren. Om dit te bereiken kropen wij in de gedachten van de gebruikers van Sailpoint.

Het gaat om de zoekfunctie

Gebruikers van Sailpoint willen een boot huren. Voordat ze een boot huren moeten ze weten welke het moet zijn. Increatie inventariseerde de belanrijkste zoekcriteria van de gebruikers en plaatste deze in de zoekfunctie links bovenaan de pagina. De belangrijkste plek op een website die altijd het belangrijkste doel dient.

content marketing

Laat zien waar de boten liggen

De zoekfunctie maakten wij interactief zodat de gebruiker direct kan zien waar de boot in Kroatië ligt. Uit gebruikersonderzoek bleek namelijk dat de gemiddelde zeiler bijna nooit weet waar zijn vertrekplaats is, maar dat hij dit wel heel graag wil weten.

content marketing

Call to actions

Leads generen gaat alleen maar als je de gebruiker stuurt. Je moet hem dus, zonder dat hij dit zelf doorheeft, laten doen wat jij wil. Dit doen wij met de zogenaamde call to action knoppen. Dit zijn opvallende knoppen in een rustige omgeving. Hierdoor vallen ze meer op zodat er sneller op geklikt zal worden.

internet marketing

Veel extra content aanbieden

De lokale kennis moet ook duidelijk blijken op de website. Daarom hebben we bij iedere boot ook informatie over de haven/locatie geplaatst waar de boot zich bevind, de voorwaarden waaronder de boot wordt verhuurd en de mogelijkheid voor klanten die gebruiken hebben gemaakt van de diensten van Sailpoint om een review te plaatsen.

content marketing

fase 3

Webdesign

Door middel van goed webdesign hebben we de juiste sfeer voor de klanten van Sailpoint weten te bereiken.

webdesign

Bepalen van de corporate identity

Sailpoint had geen corporate identity toen we met hen startte. Het klantgemak door het persoonlijk contact en de kwaliteit van de diensten waren voor ons de belangrijkste waardes voor het design van het logo. Daarom kozen wij voor een simpele vorm die de snelheid van een zeil in volle wind symboliseert. Deze snelheid zit namelijk ook in het bedrijf. De kleur wit gebruikt wij om bij de eenvoud te blijven.content marketing

Sfeer in het webdesign

Om de juiste sfeer in het webdesign te bereiken kozen we voor de kleuren blauw en oranje. De kleur blauw symboliseert het water en vertrouwen. Daarnaast kozen we voor de kleur oranje in de call to action buttons omdat uit onderzoek is gebleken dat de gebruiker hier het liefst op klikt.

webdesign

fase 4

Webdevelopment

Sailpoint had vele specifieke variabelen die aan een boot gekoppeld moesten worden. Al deze wensen en eisen zijn volledig geïntegreerd in het Apollo CMS systeem zodat de klant al het onderhoud aan zijn website zelf kan doen.

content marketing

Filteren op gebruikersbehoefte

Elke zeiler wil een ander soort boot. Daarom ontwikkelde wij een content management gestuurde filterfunctionaliteit voor Sailpoint. Zij kunnen de filters zelf aanmaken en koppelen aan de boot die deze waardes heeft. Hierdoor creëren zij een optimale gebruikerservaring.

content marketing

Maken van zeilroutes

Naast het verhuren van boten biedt Sailpoint ook zeilroutes aan op haar website. In eerste instantie om mensen een leuke tijd te laten hebben en daarnaast ook om hier meer klandizie mee te werven. Wij maakte dit mogelijk door de Google maps api te koppelen aan Apollo CMS zodat Sailpoint zelf de route kan instellen.

internet marketing