eCPE

ECPE is een e-learning omgeving voor professionals. Een samenwerking tussen Post-Master Accountancy programma van de Universiteit van Tilburg en Increatie

app design

fase 1

Concept en didactiek

webdesign

Binnen e-learning is flexibiliteit enorm belangrijk. Daarom koos Increatie er voor om ieder onderdeel (open vragen, mutiple choice vragen, filmpjes, mp3, pdf, discussies, feedback en nog veel meer mogelijkheden) in te zetten door middel van een configurator. Hierdoor is de universiteit in staat om iedere cursus op te zetten zonder didactische beperkingen.

Leren moet leuk zijn

Zo creëerden we de mogelijkheid om naast tekst ook video, mp3, powerpoint, etc. als onderdeel van de cursus te kunnen aanbieden. Door deze module is de cursus leuker om te spelen.

webdesign

Hoe lang heb ik nog om de cursus te volbrengen

Gebruikers van een e-learning omgeving moeten op de hoogte gehouden worden van hetgeen ze aan het doen zijn. Daarom ziet een gebruiker altijd hoe ver hij in de cursus is en wat hij nog moet doen om de cursus te volbrengen.

internet marketing

fase 2

Wireframing

Bij de ontwikkeling van een e-learning omgeving is het van essentieel belang dat de gebruiker intuïtief leert. Daarom is de gehele omgeving eerst in wireframes geplaatst en getest. Daarna is Increatie gestart met de vormgeving.

Andere vragen bij een herkansing

Een van de zaken die naar boven kwam tijdens het testen van de e-learning was dat cursisten dezelfde vragen kregen bij een herkansing. Iets dat didactisch gezien niet sterk is. Daarom is er een functie bedacht die altijd nieuwe vragen aan herkansers geeft. Daarnaast geeft deze functie ook de mogelijkheid aan de cursist om elkaars vragen te beoordelen.

webdesign

Toetsen aan een cursus koppelen

Binnen eCPE is het mogelijk om een toets aan een cursus te koppelen. Het resultaat hiervan wordt direct digitaal gekoppeld aan Apollo CMS zodat de open vragen uit de toetsen ook handmatig nagekeken kunnen worden. Bij het behalen van een cursus wordt er een certificaat gecreëerd voor de cursist. Dit certificaat met de zogenaamde PE punten wordt middels PDF verstuurd. Cursisten en docenten worden via email op de hoogte gehouden van alle handelingen.

webdesign

fase 3

Webdesign en App design

Keuzes leren maken omtrent moeilijke beslissingen is één van de belangrijkste onderwerpen in de cursussen van eCPE. De rotonde in het logo symboliseert het afwegen van deze keuzes die mensen moeten maken op het hoogste niveau.

internet marketing

Consistentie in website en APP

Om de bouw en doorontwikkeling flexibel te houden is er in het web- en appdesign van eCPE rekening gehouden met hergebruik van elementen. Zo zijn knoppen en iconen consistent waardoor de huisstijl goed bewaakt wordt.

internet marketing

fase 4

Webdevelopment / App development

Ook op het technische vlak waren er een paar grote uitdagingen. Social logins, validatie en de koppeling naar Apollo CMS waren de belangrijkste begrippen in deze fase.

Koppeling met Apollo CMS

Alle klanten van Increatie worden aangesloten op Apollo CMS. Dit wordt zo ingericht dat alle functionaliteiten voor de klant erin zitten. Alles wat de klant niet wil gebruiken is ook niet zichtbaar. Deze manier van werken resulteert in de ultieme gebruikerservaring.

webdesign

Social login

Inloggen met wachtwoorden van sociale media heeft meerdere voordelen. De gebruiker onthoud zijn wachtwoord beter en er kan een boodschap geplaatst worden binnen de sociale media. Iets wat kan bijdragen aan de naamsbekendheid.

internet marketing