Top Employers selectietool

Voor Top Employers bedachten wij een intuïtieve applicatie waarin bedrijven en medewerkers gematched worden.

Top Employers case study

Sinds enkele jaren werken wij succesvol samen met Increatie. Voor ons hebben zij een tool ontwikkeld die op een interactieve wijze onze content ontsluit. De heren van Increatie denken goed mee, zijn pragmatisch en verplaatsen zich goed in de rol en de doelstellingen van ons. Kortom een zeer goede samenwerking die we graag in de komende jaren vervolgen.

David Plink - CEO CRF Institute / Top Employers

fase 1

Concept ontwikkeling

Top Employers certificeert bedrijven op HR gebied. De onderzoeken die ze uitvoeren worden gepubliceerd in boekvorm. Deze boekvorm vroeg veel tijd van de medewerker om te bepalen welk bedrijf het best bij hem past.

Brainstormen

Samen met de opdrachtgever voerden we meerdere gesprekken om een helder beeld te krijgen van het doel van de applicatie. Uiteindelijk werd dit op de volgende manier geformuleerd: De gebruiker moest in twee klikken de voor hem belangrijkste bedrijfsaspecten selecteren. Dit moest in een resultaat weergegeven worden.
internet marketing

fase 2

Strategie en Wireframing

De klant wilde de applicatie kunnen inzetten in alle landen waar zij bedrijven certificeert. Per land zouden er maximaal 100 bedrijven in de applicatie kunnen komen. Deze moesten weergeven worden op een resolutie van 960px bij 550px zodat iedere gebruiker (ook in landen waar de computergeletterdheid lager is) de applicatie goed kan bekijken.
seo

Twee keer klikken en dan actie

De tool moest supersnel en intuïtief
werken. Hierdoor werd het maximale
van de user interface designers van
Increatie gevraagd. Techneuten en
user interface designers bundelde de
krachten aan de tekentafel en
kwamen tot dit fantastische concept.
webdesign

fase 3

Webdesign

De opdrachtgever was enthousiast over het bedachte concept. Zodoende gingen de webdesigners van Increatie aan de slag om de corporate identity van Top Employers door te vertalen naar de applicatie.

Kleur en taal moet aanpasbaar

Omdat Top Employers met verschillende partners verschillende met verschillende corporate identities werkt was het belangrijk dat er in het webdesign rekening mee gehouden werd. Ook andere identiteiten moesten herkenbaar zijn. Ook werden eerst alle talen geïnventariseerd en de kleuren die eventueel gebruikt zouden kunnen worden. Alles werd getest voordat met de bouw werd begonnen.
webdesign

fase 4

Webdevelopment

Om deze applicatie te realiseren werd er een team van drie experts samengesteld. Een flash designer / developer, een .ASPX developer en een user interface designer om ervoor te zorgen dat alles zo ging werken als bedacht.

Functioneel ontwerp

De webdeverlopers van Increatie hadden geen eenvoudige klus om dit concept werkend te krijgen. Zodoende werd er eerst een gedegen functioneel ontwerp gemaakt om alle developers dezelfde kant op te laten kijken.

Alles aanpasbaar middels content management systeem

Alle teksten en kleuren, moesten aanpasbaar worden in het content management systeem. Increatie bouwde hiervoor een content management systeem op maat waar al deze functies inzitten. Top Employers kan nu zelf een tool generen, deze aanpassen in kleur en tekst.
webdesign

Ook in het Chinees

Nadat de tool live was gegaan moest er nog één taal worden toegevoegd worden aan het systeem. En wel Chinees. Dit heeft aan de serverside en aan de front-end van de website behoorlijk wat implicaties. Chinees is een linguïstische taal en daarom was het de vraag of we dit konden verwerken in het systeem. Uiteindelijk heeft ons team dit voor elkaar gekregen. Dit heeft ons een uur Chinese televisie opgeleverd.
webdesign

Koppeling met andere systemen

De data van de tool wordt opgehaald uit verschillende systemen.
Increatie koppelde deze allemaal aan de tool met XML.