Van Engelenburg Theater

Voor Van Engelenburg Theaterproducties maakte wij één website
met drie verschillende stijlen.

Van Engelenburg Theater

fase 1

Concept & strategie

webdesign

De doelgroep van Van Engelenburg Theaterproducties zijn boekers die op zoek zijn naar voorstellingen. Bij Veinbedrijf zijn dit bedrijven en voor Theater in school scholen. Increatie bouwde in totaal drie websites voor Van Engelenburg Theater Producties.

Het gaat om de artiesten

De doelgroepen van Van Engelenburg Theater producties zijn theaters en artiesten. Wat kan de artiest betekenen voor bedrijf, theater en school. Binnen de drie websites moeten de artiesten dan ook de meest prominente plek krijgen.

webdesign

Passie voor het vak

Mensen die in de cultuur werken zijn over het algemeen liefhebbers. Houden van het toneel en de sfeer. Om deze passie een gezicht te geven adviseerde Increatie Van Engelenburg Theaterproducties om te gaan bloggen. Laat zien wat je denkt en voelt.

internet marketing

fase 2

Wireframing

Wanneer de doelstellingen helder zijn bij een bedrijf kunnen deze vertaald worden naar wireframes. Dit zijn schematische tekeningen van een website waarbij wordt gekeken naar de interactie tussen gebruiker en de tool.

internet marketing

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

In de conceptfase is duidelijk geworden dat de artiesten het belangrijkste onderdeel zijn voor Van Engelenburg Theaterproduties. Daarom bedachten wij voor op de homepage een visuele carrousel waarin direct duidelijk zichtbaar is over wie het gaat en wat hij of zij doet.

internet marketing

Duidelijk communiceren wat Van Engelenburg is

Naast de verkoop van theaterproducties is het natuurlijk ook belangrijk dat artiesten ook het impresariaat in Van Engelenburg herkennen. Daarom creëerde we de ruimte om groot en duidelijk te communiceren wat Van Engelenburg doet.

internet marketing

Veel informatie over de artiesten

Voor artiest, Van Engelenburg Theaterproducties en theaters is het heel belangrijk te weten wat er allemaal nodig is voor een voorstelling. Daarnaast is ook de pers vaak op zoek naar informatie over artiesten wanneer zij recenseren. Daarom creëerde we de mogelijkheid om al deze informatie bij een artiest te plaatsen. Zowel pers als theater kan nu vaak direct aan de slag zonder dat er getelefoneerd moet worden omdat er een technische lijst is te downloaden op de website en er een kant en klare perskit klaar staat.

webdesign

fase 3

Webdesign

Het webdesign voor Van Engelenburg Theaterproducties, Veinbedrijf en Theater in School was uitdagend. Er moest binnen één framework drie verschillende stijlen worden gecreëerd.

Combineren van verschillende stylen in één webdesign

De huisstijl kleuren van Van Engelenburg en verwante bedrijven waren bekend. Deze hebben we vertaald naar één webdesign. Vervolgens zijn we gaan experimenteren met de verschillende kleuren om te kijken of deze ook stand hielden in het huidige webdesign. Dit is gelukt en niet ten koste gegaan van de gebruikersvriendelijkheid van de website.

internet marketing

Hou het simpel

Om het webdesign eenvoudig door te kunnen vertalen in andere kleuren was het heel belangrijk dat we het simpel hielden. Hierdoor was het mogelijk om met een aantal wijzigingen in de CSS de website een volledig andere kleur te geven.

webdesign

fase 4

Webdevelopment

Van Engelenburg Theaterproducties houdt niet van dubbelwerk. Daarom vroegen zij ons de website te koppelen aan system one. Een administratie pakket voor artiesten en booking agencies waarin speellijsten en andere artiesteninformatie wordt beheert.

Koppeling met system one

Om system one te kunnen koppelen aan Apollo CMS schreven we drie programma`s voor de verschillende websites. Deze programma's filteren de gebruikersbehoefte per website uit. De koppeling is beschermt en geschreven in XML.

internet marketing

Koppeling met Apollo CMS

Naast de koppeling met system one werd er ook een koppeling tot stand gebracht met Apollo CMS. Ons op maat gemaakte content management systeem waarin alleen die functies aanwezig zijn die een klant wil hebben. Hierdoor wordt de gebruikersvriendelijkheid enorm verhoogt en heeft Van Engelenburg Theaterproducties en overige websites een prettige gebruikerservaring.

content marketing