UX versus UI

Slim webdesign speelt in op de behoefte van de gebruiker.

Bekijk ons webdesign
 

Webdesign, Ux vs Ui


Webdesign bestaat uit twee vaardigheden. Ux (user experience design) & Ui (user interface design) Wij gebruiken beide disciplines om succesvolle websites en software te maken. Hieronder staat uitgelegd wat dit is en welke processen kunnen worden doorlopen.

Ux
Ui

Ux

Het proces om de betrokkenheid en de tevredenheid van een gebruiker van software of een website te vergroten. Hiervoor worden de volgende technieken ingezet: 

Gebruikers onderzoek

Gebruikers onderzoek

Het doel van gebruikersonderzoek is om het gedrag, de behoefte, en de motivatie in kaart te brengen bij software en website gebruikers.

 Gebruikers-onderzoek-man-vrouw

Informatie architectuur

Informatie architectuur

Deze discipline gaat over het aanbieden van informatie (data) op verschillende gebruikersniveaus op verschillende apparaten. Hoe deel ik een menu in, welke namen geef ik aan de knoppen, wat kan ik vinden met de zoekfunctie?

Informatie architectuur zoekfunctie

Interaction design

Interaction design

Gaat over de contact tussen de mens en het apparaat. Laat ik een gebruiker een dropdown uitklappen, of laat ik direct de keuzes zien die er zijn? 


Wireframing en prototyping

Wireframing & prototyping

Dit is het proces waarin je bepaald welke elementen op welk scherm (mobiele telefoon, tablet of PC) laat zien om het optimale rendement uit je website of software te halen.

wireframing en prototyping desktop vs mobiel

Test scenarios

Test scenarios

Wij maken scenarios die we op de nieuwe software of website laten uitvoeren door testpersonen. Zo komen we er achter of iets echt werkt. 

Ui

Het proces om software of website er mooi uit laten zien. En ze aan te laten sluiten bij een merkbeleving. Dit kan opdelen in vier groepen.

Visueel ontwerp

Visueel ontwerp

Dat gaat over het vertalen van een huisstijl naar een webdesign. Welk gevoel roept de huisstijl op? En zijn alle elementen een balans met elkaar?

 Visueel ontwerp gulden snede

Kleurgebruik

Kleurgebruik

Kleuren bepalen het gevoel van iemand. Rood is spannend, blauw is vertrouwd. De keuze van kleur zijn van invloed op het gedrag van een gebruiker.


kleurgebruik kleuren

Grafisch vormgeven

Grafisch vormgeven

Grafisch elementen worden verwerkt in de website of software zodat er herkenning bij de gebruiker ontstaat, of dat er is verassends gebeurd.

grafisch vormgeven vierkant

Typografie

Typografie

Typografie bepaald de leesbaarheid van teksten. Met grote letters kan je zaken benadrukken. Ook met dikte en het soort letter. Allemaal zaken die invloed op het gedrag van een gebruiker.